fbpx

Trobada Tai-txi solidari

El dissabte 7 de juliol, es va celebrar la 1a edició de Tai-txi solidari organitzat per GueoPic i EsferaCreix. A l’acte va assistir en Dani Andreu, creador de l’aplicació GueoPic i membre de l’associació sense ànim de lucre GueoPic.

 

Al tocar les 12 al Pati del Palau va començar el discurs de benvinguda a càrrec de l’Anna Santacana, directora i fundadora d’EsferaCreix. Seguidament, en Dani Andreu va resumir el que GueoPic està aconseguint per millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultat comunicativa.

 

“GueoPic neix en forma d’aplicació tàctil per poder-me comunicar amb el meu fill” comentava en Dani Andreu. Avui en dia és una associació que treballa per donar suport a moltes famílies que entren en el món de l’autisme que com remarcava en Dani “és complex i dur”.

L’aplicació està dissenyada per a persones amb dificultats comunicatives. És d’ús personal i  s’inclouen fotografies d’elements quotidians de la persona usuària com podria ser el seu got. Així, quan ell/a vulgui demanar alguna cosa, només haurà de seleccionar la imatge corresponent i es reproduirà una veu (personalitzada) que descriurà la imatge. Tanmateix, permet crear frases com: “Vull un got d’aigua”.

 

“Un dels reptes de GueoPic és que nens i nenes sense recursos econòmics i amb algun tipus de dificultat o discapacitat comunicativa puguin tindre una tauleta amb l’aplicació instal·lada” comentava en Dani.

 

Des del llançament d’aquest repte s’han anat aconseguit petites metes i en l’actualitat ja s’han enviat una trentena per tot el món. El fundador comentava “a Veneçuela, Puerto Rico, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Barcelona, Madrid…”

 

Tot això gràcies a l’aportació econòmica d’entitats, persones i iniciatives com el “Tai-txi Solidari” que en aquesta ocasió es celebrava.

La sessió de Tai-txi, adaptada a grans i petits, va transcorre tranquil·la amb la participació a l’escenari d’alumnes d’EsferaCreix.

 

 

Abans de finalitzar es va realitzar l’activitat “Defineix què veus a dins d’aquesta caixa” la qual va permetre fer una petita introspecció de cadascun dels assistents a l’esdeveniment i amb la que es remarcava la importància de recordar que tots som únics, tots som diferents i això ens fa especials.

EsferaCreix i GueoPic fan un bon balanç de l’activitat i s’espera realitzar pròximament la 2a edició de Tai-Txi solidari.

Totes les novetats

Enviem màxim una newsletter per mes.
Parlem de nous serveis, esdeveniments, llançaments de nou material i altres novetats