fbpx

Més que llegir

«A la nit, reviso des del llit l’e-mail. Desprès, llegeixo un capítol del llibre que guardo a la tauleta de nit. Mira que a mi m’agrada llegir, però no aconsegueixo que el meu fill adquireixi l’hàbit»

Aquest fet que els petits de la casa no els hi agradi llegir és una qüestió que es repeteix contínuament.

Des d’EsferaCreix som conscients d’aquesta realitat i que la lectura, conjuntament amb l’escriptura, són l’essència de qualsevol procés d’aprenentatge. És per això que hem creat l’espai lectura viva.

En aquestes sessions els nens i nenes decideixen quin llibre volen llegir entre un conjunt de lectures de temàtiques diverses. Un cop l’ha seleccionat, decideix l’espai que el crida més l’atenció per seure’s a llegir (ja us avisem que molts prefereixen la catifa).

 

Es tracta d’una activitat on es té especial cura amb l’espai i l’ambient, primant el silenci perquè l’infant pugui gaudir del plaer de llegir.  

I per què tanta cura amb el moment de lectura? perquè sabem que llegir ho és tot, perquè t’obre portes a nous mons, perquè amb ella tot és possible i perquè, juntament amb l’escriptura, els infants poden reflectir tot aquest univers que tenen dins seu.

Així doncs, escriptura i lectura van lligades de la mà: és important saber redactar, ser capaç d’escriure realment allò que tenim dins per així compartir-ho, rellegir-ho i ampliar horitzons. I no només és essencial per introspeccionar-se sinó que és útil pel transcurs de la vida.Tot això es dóna en aquest espai on adquireixen l’hàbit d’atenció i concentració mantinguda, clau en el procés d’aprenentatge i pel dia a dia.

De fet, ho vam tractar l’última vegada que vam anar a la ràdio de Molins de Rei, en l’espai En Família

Totes les novetats

Enviem màxim una newsletter per mes.
Parlem de nous serveis, esdeveniments, llançaments de nou material i altres novetats