fbpx

Benvinguts al blog d’EsferaCreix

Des d’EsferaCreix estem cuinant moltes novetats i volíem que vosaltres fóssiu els primers en assabentar-vos!

 Però primer, ens agradaria explicar-vos la raó d’EsferaCreix.

Avui dia vivim en un món en constant canvi, on la informació ens bombardeja i els nostres fills/es no hi són aliens. Formen part del present i futur, i nosaltres com a pares, mares, educadors/es, monitors/es… què hi podem fer?

El procés d’ensenyament i aprenentatge ha canviat, ara disposem de multitud d’informació i hem d’aprendre a saber destriar-la i nodrir-nos de la que realment ens interessa. És aquí on recau la importància de plantejar-se interrogants que ens portin a aquesta recerca i posterior aprenentatge.

S’ha d’entendre el procés d’aprenentatge com allò que succeeix constantment, i vosaltres com a mares, pares o tutors, teniu la clau que obre les portes als vostres fills i filles a descobrir un nou món.

De fet, des del moment de néixer, els infants ja comencen a adquirir els seus primers aprenentatges, i durant els primers sis anys de vida es pot observar un canvi molt important, ja que passen de ser totalment dependents de l’adult a anar adquirint la seva pròpia autonomia.

 Autonomia. Què entenem per aquest concepte? S’ha de respectar el procés individual de desenvolupament de cada infant tenint en compte el seu propi ritme d’aprenentatge per tal que aquells conceptes i coneixement, per a ell nous, els vagi fent seus.

I com poden intervenir les famílies? És important que els infant (tornant al que dèiem al principi) es plantegin interrogants i coneguin el gran ventall de possibilitats que hi ha al món.

Per exemple:

aHo veieu? Si coneixen primer el ventall de possibilitats, després sabran què hi ha en cadascuna i així podran triar i endinsar-se en el món que més el motivi, intrigui i interessi.

Per altre banda, hi ha el moment. Cal trobar i respectar el moment per cada tasca, disposar del material adequat i que tot tingui el seu lloc. Aquests punts són importants ja que un ordre en el nostre voltant ens portarà a ordenar les nostres idees, les nostres tasques i les nostres finalitats.

I en tot aquest procés entrem tots i totes donat que interactuem, formem part d’aquest nou món a descobrir per a l’infant on tant ell com nosaltres estem i seguim aprenent. 

Totes les novetats

Enviem màxim una newsletter per mes.
Parlem de nous serveis, esdeveniments, llançaments de nou material i altres novetats