
5 Beneficis del E-learning
Cada cop més l’aprenentatge està més a l’abast de tothom: des d’Internet podem trobar informació sobre milers de temàtiques. Ara més que mai els costums de cadascú provoquen que l’E-learning estigui més present a l’hora d’aprendre. Per això en aquest post us porten 5 beneficis del E-learning que cal tenir en compte a l’hora d’escollir alguna plataforma d’aprenentatge digital. 👇
3- El contingut és molt variable, fàcil de compartir i de contrastar, fent que tinguem diverses fonts d’informació disponibles per tenir un aprenentatge sòlid.
1. Flexibilitat horària
L’aprenentatge digital s’adapta als horaris i a les necessitats de cadascú, ja que és la persona que decideix en quin moment aprendre. Això ens permet començar l’aprenentatge en el moment que nosaltres creiem convenients, aconseguint així predisposició i concentració per part de la persona
2. Sense presencialitat
Un factor clau del E-learning és que no és necessari estar present en un espai físic concret, sinó que podem aprendre des d’on es vulgui. D’aquesta manera és la persona qui escull aquell lloc més correcte per a ella en cada moment. A més, l’alumne pot escollir qualsevol plataforma, sigui d’on sigui creada, ja que l’oferta i demanda s’expandeix a tot el món.
Gràcies a aquest punt l’alumne guanya motivació en sentir que és ell qui decideix aprendre, per la qual cosa l’aprenentatge és més profund i es perd menys temps en transport.
3. Gran base de contingut
El contingut a Internet no té fronteres d’espai, volum o d’opinions, fent que en un mateix lloc es pugui trobar tot el material necessari per aprendre sobre un tema.
Les plataformes d’E-learning s’encarreguen d’endreçar, prioritzar i verificar les fonts i el material, de forma que l’alumne només hagi de focalitzar-se llegir la informació i l’aprenentatge sigui més sòlid
4. Seguiment per part dels professionals
En una plataforma d’E-learning l’alumne mai està sol. Amb ell hi poden haver tot un seguit de professionals en diverses matèries que el puguin guiar o ajudar-lo a resoldre dubtes envers la tasca que està realitzant.
Aquest factor resulta clau, ja que, de la mateixa forma que els alumnes, els docents troben el millor moment per a ells per a resoldre les inquietuds de la persona, poden esplaiar-se tant com vulguin i l’alumne pot recorrer a tot tipus de professionals qualificats.
5. Connexió amb tots els companys
Tot i ser un espai online, els alumnes també tenen l’oportunitat de relacionar-se entre ells, xatejar o fer videotrucada, de forma que no perden la comunicació entre ells.
Treballar conjuntament o compartir idees és un gran recurs per aprendre en equip o fer tasques més completes. La plataforma pot servir també d epont perquè dues o més persones puguin socialitzar entre ells i fer tasques lúdiques fora de la plataforma .
Vistos tots aquests punts sembla que les plataformes d’E-learning o d’aprenentatge en línia tenen encara molt camí a recórrer, ja que s’hi troben molts avantatges encara per potenciar.
Des d’EsferaCreix recomanem que l’aprenentatge sigui un conjunt entre plataforma en línia i aprenentatge físic de forma que la persona sàpiga com reaccionar a cada tipologia d’aprenentatge.